Ga terug

Het begon met een ingewikkelde vraag van Carolien via de ROOTS-chat en eindigde met een bruiloft afgelopen oktober. Carolien (26) en Niels (27) zijn dankbaar dat hun digitale wegen via ROOTS naar elkaar hebben geleid.

Toen Niels voor het eerst van ROOTS gebruik maakte had hij niet verwacht daar zijn toekomstige vrouw te vinden. ‘Ik was mensen aan het selecteren op basis van hun profiel en dat voelde heel onnatuurlijk. Ik vond het onwaarschijnlijk dat het zou werken maar dat was allemaal voordat ik Carolien tegenkwam’, vertelt hij.

Eigenlijk kwam Carolien hem tegen. Carolien vertelt over hoe ze op ROOTS drie leuke mannen een berichtje had gestuurd: ‘Dat waren drie profielen die mij echt aanspraken. Maar ik kreeg van alle drie, inclusief Niels, geen reactie.’ Ze vervolgde haar zoektocht totdat Niels na een paar weken toch reageerde. ‘Dat was net toen ik van ROOTS af wilde gaan omdat ik voor mijn gevoel alles wel had gezien.’

Foto: Carolien en Niels

Nu is het stel blij dat Niels alsnog een reactie gaf. Vanaf de eerste chatberichtjes leek er een klik te zijn. ‘Ik wilde als eerste date een zondag samen doorbrengen’, vertelt Niels, ‘maar dat vond Carolien nog wat te spannend. Daarom zijn we eerst een avondje op het terras gaan zitten.’ Carolien: ‘Het was heel leuk maar ik vond het ook spannend om iemand die je alleen online kent in het echt te ontmoeten. Je hebt dan al veel met elkaar gedeeld dus het was al snel gezellig.’

‘Ik dacht altijd: een datingsite is voor wanhopige mensen’, vertelt Carolien, ‘maar dat slaat natuurlijk nergens op want soms ontmoet je in het dagelijks leven gewoon niet zoveel leuke mensen.’ Carolien woonde in Gouda en Niels in Vlissingen: ‘Het is heel simpel: zonder ROOTS zouden wij elkaar nooit ontmoet hebben.’

Het stel ziet duidelijk Gods leiding in hoe ze elkaar ontmoet hebben. Carolien: ‘Ik heb heel concreet gemerkt hoe God ons heeft geleid. Ik had ook mijn lidmaatschap al op kunnen zeggen voordat Niels reageerde, maar dat is niet gebeurd.’ Niels vult aan: ‘We waren er alle twee biddend mee bezig en dan merk je echt hoe God deuren opent.’

Carolien en Niels hebben veel tips voor andere ROOTS-gebruikers. Vul je profiel serieus en uitgebreid in, bel elkaar een keertje in plaats van alleen te chatten en de belangrijkste: houd het luchtig aan het begin. ‘Ik hou van diepe gesprekken dus ik begon bij Niels met een ingewikkelde vraag. Toen dacht hij: kan het niet wat luchtiger?’, vertelt Carolien. ‘Achteraf kunnen we daar om lachen. Hij wist natuurlijk helemaal nog niet wie hij voor zich had.’

Ontdek zelf de voordelen van ROOTS

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook

Succesverhaal met een aanzoek: ‘Wil je eerst eten of wil je dat ik eerst de vraag stel?’

Lees verder

Datingsite-etiquette: met deze 5 regels heb je succes op ROOTS dating  

Lees verder

Succesverhaal Kimberley & Ivar: ‘Zo’n klik had ik nog nooit gehad’

Lees verder