Ga terug

‘Rick en ik raakte aan de praat toen ik een ‘like’ kreeg op mijn ROOTS profiel, als reactie daarop stelde ik hem een vraag. Zo raakten we aan de praat. Het was best gezellig, al duurde het altijd even voordat hij reageerde.’ verteld Nienke. We kwamen erachter dat we allebei graag gameden, dus besloten we dat een keer samen te gaan doen. Het was wel handig om daarom gelijk nummers uit te wisselen. Het samen gamen was leuk! Wel gek om dan ineens elkaars stem te horen…

Rick: ‘Ik zat nog maar kort op ROOTS, zo nu en dan zat ik er na werkdag wel eens op. Toen ik Nienke d’r profiel tegenkwam, had ik net pauze op m’n werk, dus ik had een snelle like gestuurd. Tot mijn verbazing had ’s avonds als reactie op mijn ‘like’ een vraag teruggekregen: ‘Wat doe je vanavond?’ Dus door de dagen heen wisselden wij wat berichtjes uit, voor en na mijn werk. Tot ze op een dag zei dat ze het spel League of Legends speelde. Grappig, want heb dat spel vroeger ook wel eens gespeeld, we besloten samen te gamen en dat was een mooi excuus om haar nummer te vragen.’

Gamen werd bellen

Nienke: ‘Dat gamen beviel erg goed, dus daar werd Skype aan toegevoegd. Dat ging al snel door tot in de late uren. Het voelde al snel vertrouwd en het praten ging erg soepel. Later zijn we steeds meer gaan bellen, bijvoorbeeld als Rick van zijn werk naar huis fietste in de avond.’

Rick: ‘Ondanks dat ik erg slecht was in het spel, was het gamen echt super gezellig. We deden dat een aantal keer. Wat ook direct een goed excuus was om daarna nog even te bellen. Dat was echt super gezellig, later gingen we ook videobellen. Dat was wel spannend, maar na 3 seconden was die spanning ook wel weer weg en gingen we vrolijk door onze goede band op te bouwen.’

Bellen werd daten

Nienke: ‘Dit contact was zo gezellig dat we al gauw meer wilden. We besloten een keer af te spreken. We zouden samen gaan koken, eten en film kijken. Ik was erg zenuwachtig voor de date, zo gek om elkaar ineens in het echt te zien. Rick stelde mij al snel op mijn gemak: ‘praat maar wat rustiger hoor’. Maar de zenuwen bleven wel, tot hij tijdens het eten zijn hand op die van mij legde om me gerust te stellen. Dat was wel een bevestiging.’

Een geslaagde eerste date

Rick: ‘Dé date, ja we wilden allebei wel afspreken met elkaar en Nienke kwam met het idee om bij haar thuis te koken. Dat leek mij wel leuk, dus zo gezegd zo gedaan. Ik was eigenlijk niet zenuwachtig voor de date gezien de band die we al hadden opgebouwd. Ik dacht ‘Ik ben Rick, ben dat tot nu toe de hele tijd geweest, dus dan zal dat vast niet anders gaan.’ Maar toen ik op het station kwam en ik Nienke voor het eerst zag.. Toen kreeg ik wel even een WAUW effect. Ze was nog veel knapper! Maar ze praatte echt mega snel, dus ik voelde haar zenuwen wel aan. Ik kon daar wel een beetje om lachen, zo gooide ze later het gehakt voor de pasta balletjes als homp gehakt in de pan. De date was erg gezellig en zo zat ik de volgende dag na kerktijd alweer bij haar op de bank.’

Van daten kwam…

Nienke: ‘Er kwam al snel een vervolg op de eerste date. Langzaamaan werd duidelijk dat we graag verder wilden met elkaar. Na veel hierover gepraat te hebben, heeft Rick me op een zondagmiddag in het bos verkering gevraagd! We zijn inmiddels ruim twee maanden samen en het voelt zo goed! Het fijnste aan Rick vind ik dat hij altijd naar me luistert, hij geeft me advies en helpt me om mezelf van mijn beste kant te laten zien!’

Rick: ‘Het daten werd steeds leuker en we zagen elkaar steeds langer en vaker. Het voelde erg goed en vertrouwd. Ik kan bij haar goed mijn gevoelens vertellen en ze luistert dan ook erg aandachtig en wil daar met alle liefde over praten. Dat gaf mij zo’n fijn gevoel dat ik haar op 9 september verkering heb gevraagd in het bos. Naast het fijne gevoel omdat ze altijd zo goed luistert vind ik het leuke aan Nienke dat ze mij veel zelfvertrouwen geeft.’

Vind ook jouw liefde op ROOTS

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook