Ga terug

Hij moest er even zijn best voor doen, maar nu is Willem (26) heel blij dat hij Rebecca (27) zijn verloofde mag noemen. Zonder ROOTS was het niet gelukt. 

Rebecca en Willem zijn laaiend enthousiast over ROOTS. ‘Het werkt als een tierelier’, steekt Rebecca grappend van wal. Een kennis van haar is met de hulp van ROOTS binnen een jaar getrouwd. ‘Toen dacht ik: dat moet wel goed zijn’. 

Hoewel ze nu totaal verliefd zijn, sloeg de vonk niet meteen over tussen Rebecca en Willem. In april reageerde Willem voor het eerst op het profiel van Rebecca, zij toonde toen geen interesse, omdat ze hem te jong vond. Een paar maanden later, in september, probeerde hij het nog een keer. ‘Ik was een tijdje van ROOTS af geweest en zag in september haar profiel opnieuw, dat sprak me nog steeds heel erg aan dus ik dacht: ik ga het nog een keer proberen. En, de aanhouder wint!’, vertelt Willem. 

Het stel moest, net als veel ROOTS-gebruikers afgelopen jaar, leren daten in coronatijd. Ze waren van plan op hun eerste date te gaan wandelen, maar een stevige onweersbui gooide roet in het eten. Rebecca trok de stoute schoenen aan en nodigde Willem uit bij haar thuis. ‘Van tevoren had ik online gezocht naar manieren om snel de politie te waarschuwen via mijn telefoon’, vertelt Rebecca. ‘Maar toen Willem aanbelde en ik vanaf mijn appartement op de tweede verdieping naar beneden keek dacht ik meteen: Oh, dat is leuk.’  

En leuk was het zeker, de eerste date was meteen een succes. Ze praatten 3 uur lang aan één stuk door en bleken veel interesses te delen. Willem: ‘Ik was toen allang blij dat ze overstag was gegaan om op date te gaan, ik had niet verwacht dat het zo goed zou uitpakken.’ 

Niet lang na de eerste date verklaart het stel elkaar de liefde. ‘Door corona hebben konden we er nauwelijks op uitgaan. We hebben veel gewandeld en gepraat, waardoor we elkaar in korte tijd goed leerden kennen’. ‘Ik was op een dag aan het werk toen ik merkte dat ik Willem miste en opeens voelde ik het: Ik hou van hem’, vertelt Rebecca lachend. ‘Toen ben ik snel naar mijn moeders’ huis gegaan om haar te vertellen dat ik van Willem houd. Dat was een grappige situatie.’

Rebecca heeft een grote les geleerd bij het online daten: ‘Neem je eigen inclusiecriteria niet te serieus. Ik wilde graag een oudere man, omdat ik bang was dat een jongere man niet bij me zou passen. Dat bleek niet waar te zijn.’ Ook Willem heeft een wijze les geleerd: ‘Wordt niet wanhopig als het de eerste keer niet lukt. Ik heb bij Rebecca naar mijn hart geluisterd en met succes!’

Vind ook jouw liefde op ROOTS

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook