Daten bij Roots werkt anders dan bij andere christelijke datingsites. Bij Roots draait het voornamelijk om beeld. We geloven namelijk dat een afbeelding meer zegt dan 1000 woorden. Dat je door foto’s en video’s veel makkelijker laat zien wie je bent en waar je enthousiast van wordt. Ook krijg jij zo een beter beeld van andere christelijke singles. Het biedt je eenvoudiger een aanleiding om een gesprekje aan te knopen en een leuk berichtje te sturen. Daarnaast weet je op deze manier beter wat je kunt verwachten als je besluit met iemand te daten.

Één grote collage

Jouw profiel

Het grootste verschil met andere datingsites is dat je profiel bij Roots één grote collage is die je helemaal zelf samen stelt. Een soort prikbord waar je foto’s en video’s van jezelf en je interesses op plaatst. Alles is mogelijk, vakantiefoto’s uit je eigen repertoire, maar ook filmpjes van een optreden van je favoriete band die je vindt op Youtube. Je matches zien zo in een oogopslag wie jij bent en wat je leuk vindt. Het aanpassen van je profiel is heel gemakkelijk. Je plaatst eenvoudig nieuwe foto’s en filmpjes op je profiel om het up to date te houden.

Maak je profiel uniek

In het kort

Bij dit item op een Roots profiel vertel je in het kort wie je bent. Het gaat om basisgegevens zoals leeftijd, opleidingsniveau, beroep etc. Een aantal van deze categorieën wordt gebruikt als info voor de zoekmachine. Je kunt dus ook invullen waar je naar op zoek bent. Omdat we met Roots een plek willen bieden waar christelijke singles elkaar kunnen vinden, is er ook een kopje ‘Kerk’. Je kunt zelf bepalen wat je daar invult; het kerkgenootschap waar je bij aangesloten bent of simpelweg of je wel of niet actief bent. It’s up to you, laat het vooral een aanknopingspunt zijn voor een gesprek.

Geen 1000 woorden

Interview

Jezelf op een spontane en originele manier voorstellen is soms best lastig. En hoe kun je jezelf nu goed onderscheiden van die andere singles als zij ook heel erg van reizen en sporten houden?! Daar hebben we wat op bedacht. Naast je collage, wat de eyecatcher van je profiel is, stellen we je een aantal bijzondere vragen. Je kiest zelf welke vragen je leuk vindt en waar je een antwoord op wilt geven. Misschien is jouw antwoord dé aanleiding voor jouw match om eens door te vragen en een gesprekje te starten.

Ontdek wat Roots nog meer te bieden heeft!

Waar wacht je nog op?

Zelf een profiel aanmaken ➜

Persoonlijkheid
Met het invullen van de persoonlijkheidstest help je ons om jou te koppelen aan je perfecte match. Het testje vertelt vervolgens iets over jou en de zaken die jij belangrijk vindt in het leven. Hoe denk jij bijvoorbeeld over politiek, cultuur, religie en familie? De antwoorden die je geeft zijn niet zichtbaar voor je matches, maar er verschijnt wel een omschrijving van de uitslag op je profiel. Deze omschrijving kun je aanpassen als je dat wilt! Je kunt deze ruimte ook gebruiken om jezelf te omschrijven of dat te laten doen door iemand die jou goed kent.

Match!
Wanneer je alles hebt ingevuld kun je op zoek gaan naar jouw matches. Dat doe je bovenaan via de knop ‘Matches’. Er verschijnt een overzicht van de christelijke singles die aansluiten bij jouw profiel. Wanneer je iemand tegenkomt die je leuk vindt, kun je dit laten zien op zijn of haar profiel. Stel nou dat je een ex of leidinggevende tegenkomt op Roots, dan kunnen we ons voorstellen dat je liever niet wilt dat we zijn of haar profiel nog tonen. Geen nood, dat kan, daar is een knopje voor. No hard feelings hé, maar soms ben je gewoon geen match.

Chatfunctie
Je kunt via Roots berichtjes sturen, maar we hebben ook een chatfunctie. Aan de rechterkant van je profiel zie je welke matches online zijn. Wanneer je een chatgesprek start verschijnt er een mix van de interesses uit jullie profielen. Zo heb je altijd iets om over te praten en kom je snel meer over elkaar te weten.