Heb jij een vraag die hieronder niet beantwoord wordt, of wil je aanvullende informatie? Mail dan naar [email protected], daar helpen we je graag verder. We houden via dit mailadres ook ons van harte aanbevolen voor suggesties voor het verbeteren van de website en onze diensten.

Inschrijven

Inschrijven bij Roots is heel eenvoudig. Klik op ‘Gratis inschrijven’. Vervolgens vul je je voornaam en e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Let op, de voornaam die je invult is ook de naam die op je profiel komt te staan.

Met het aanmaken van een Roots profiel geef je aan dat je akkoord gaat met de gebruikersvoorwaarden, het cookiebeleid en het privacybeleid. Hierna ontvang je van ons een mail waarmee je je e-mailadres kunt bevestigen. Daarna sta je geregistreerd bij Roots en kun je inloggen.

Vervelend. Deze mail heb je nodig om je profiel compleet af te ronden. Het kan zijn dat we in je spambox terecht zijn gekomen. Mocht dit niet het geval zijn, mail dan even naar [email protected]. Dan helpen we je zo snel mogelijk.

Omdat alle profielen handmatig worden gecheckt op echtheid, kan dit een paar uur tot maximaal 24 uur duren.

Inloggen

Probeer nogmaals in te loggen in een andere webbrowser (bijvoorbeeld: Google Chrome of Firefox). Als je problemen blijft ervaren, mail dan even naar [email protected].

Om je Roots wachtwoord te wijzigen, klik hier.

Full Membership

Pas je profiel eenvoudig aan naar een Full Membership door op de knop ‘Word Full Member’ te klikken. Vervolgens word je doorgestuurd naar het (veilige) betaalscherm. Hier kun je kiezen welk soort abonnement je wilt en kun je eventueel een promotiecode invullen.

Een Roots Full Membership is er al vanaf €9,95 per maand. Kijk op de pagina ‘ROOTS prijzen’ voor meer info.

Het aanmaken van een ROOTS profiel is gratis. Alleen om gebruik te maken van alle functionaliteiten vragen we een maandelijkse vergoeding. Daarnaast willen we Roots verder ontwikkelen en een veilige plek houden. En dat kost geld.

Apple en Google hanteren een toeslag voor alle betalingen die plaatsvinden via de App. Deze toeslag moeten wij helaas doorberekenen aan de gebruikers, omdat het anders financieel niet haalbaar is om de App aan te blijven bieden via de iOS App Store en Google Play Store. Door die doorberekening zijn abonnementen die gekocht worden via de app duurder. Geen zin om meer te betalen? Ga dan naar de desktopversie van Roots dating en sluit een Full Membership af via iDEAL.

Het aanmaken van een Roots profiel is gratis. Alleen om gebruik te maken van alle functionaliteiten vragen we een maandelijkse vergoeding. Daarnaast willen we Roots verder ontwikkelen en een veilige plek houden. En dat kost geld.

Het is niet mogelijk om je Full Membership te pauzeren.

Betalen kan heel eenvoudig met iDEAL. Ook is het mogelijk een Full Membership af te sluiten via de ROOTS dating App. Je beheert je Full Membership dan door in te loggen bij je iTunes of Play Store account. Voor vragen over je Full Membership kun je vervolgens terecht bij de helpdesk van Apple of Google.
Let op: Apple en Google rekenen hogere prijzen voor alle aankopen die je doet via hun stores. Geen zin om meer te betalen? Ga dan naar de desktopversie van Roots dating en sluit een Full Membership af met iDEAL.

Nadat de periode van één, drie, zes, of twaalf maanden van je Full Membership is afgelopen, wordt je membership voor onbepaalde tijd met maximaal één maand opzegtermijn verlengd. Je kunt dit eenvoudig stopzetten vanaf 24 uur na je aankoop. Ga dan, nadat je bent ingelogd naar het menu, rechtsboven in je scherm. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Abonnement’. Vink daarna ‘Nee’ aan bij het kopje ‘Automatisch verlengen’. Je Full Membership loopt vervolgens aan het einde van je huidige verlenging (maximaal één maand) af.

Log even opnieuw in door in het menu van je profiel op ‘Uitloggen’ te klikken. En vervolgens weer in te loggen. Heb je zojuist pas je Roots account aangemaakt, dan kan het zijn dat je profiel nog goedgekeurd moet worden, tot die tijd kun je nog geen gebruik maken van de mail- en chat faciliteiten. Dit kan hooguit 24 uur duren. Mocht dit niet het geval zijn of heb je al veel langer een ROOTS profiel, maar dan onbetaald? Neem dan contact op via [email protected].

Bij Roots wordt je Full Membership altijd automatisch verlengd. Hiervoor geef je toestemming wanneer je een Full Membership afsluit. Zo kun je onafgebroken chatten en berichten teruglezen wanneer je maar wilt. Uiteraard kun je op elk moment je Full Membership opzeggen.

Met een Full Membership stuur je (onbeperkt) berichten en kun je alle berichtjes die je ontvangt lezen en bewaren. Ook kun je chatten met je matches die net als jij een Full Membership hebben.

Je hebt het recht om, zonder opgaaf van redenen, gebruik te maken van je herroepingsrecht. Wat betekent dat je tot 14 dagen na het aangaan door betaling van het Full Membership op deze beslissing mag terugkomen. Voor het herroepen kun je gebruik maken van het model herroepingsrecht als gevoegd in deze bijlage.

ROOTS betaalt je zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terug. Als je hebt ingestemd om de levering van dienst te laten beginnen tijdens de herroepingstermijn én je gebruik hebt gemaakt van de dienst behoudt Roots het recht voor om voor dit gebruik een redelijke vergoeding te rekenen. Deze vergoeding is vastgesteld op €1,50 per dag dat de dienst door jou is gebruikt tot de herroeping van jouw abonnement. Dit bedrag zal verrekend worden met de som van het te herroepen.

Privacy en veiligheid

Alleen andere leden van Roots kunnen jouw profiel zien. Jij ziet alleen de mensen die jouw profiel ook kunnen zien. De afbeeldingen, foto’s en tekst die je op jouw profiel hebt geplaatst, zijn niet te vinden op Google of ergens anders buiten de Roots applicatie om. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf matches te blokkeren. Deze match wordt dan niet meer aan jou getoond en hij/zij kan ook jouw profiel niet meer zien.

 Ja! De berichtjes die je stuurt of de chatgesprekken die je voert, zijn alleen voor jou en je match zichtbaar, niet voor de redactie of voor anderen. Wees zelf wel altijd voorzichtig met de (privacygevoelige) info die je deelt met je matches.

Vanwege de privacywetgeving kunnen we dus geen gesprekken achterhalen of meelezen in een gesprek waar jij een klacht over hebt.

Ja! Elk profiel wordt handmatig en systematisch door ons bekeken en gekeurd. Het kan dus een paar uur tot maximaal 24 uur duren voordat jouw Roots profiel volledig te gebruiken is na het aanmaken ervan.

Wanneer wij twijfelen aan de echtheid van een profiel of de intenties van degene die een profiel heeft aangemaakt, keuren we het profiel af. Ook profielen met content in strijd met artikel vijf van onze gebruiksvoorwaarden worden niet toegestaan op Roots. Mocht je toch een profiel tegenkomen dat niet op Roots zou mogen staan, meld dit dan alsjeblieft via [email protected].

Het is niet mogelijk om persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer, adres, e-mailadres of social media accounts op je Roots profiel te vertonen in welke vorm dan ook.

Ondanks het feit dat wij er alles aan doen om de website zo veilig mogelijk te houden, stelt dit je bloot aan risico’s van personen met verkeerde bedoelingen. Het contact wat via onze website verloopt vindt plaats in een beschermde en gecontroleerde omgeving. Buiten onze website kunnen wij je online veiligheid niet garanderen. Je kan later natuurlijk altijd persoonlijke contactgegevens met andere Roots members delen via je persoonlijke berichten, maar wij raden dat je dit pas doet nadat je een vertrouwensband hebt gesmeed met hen.

Helaas kunnen we niet alle vervelende situaties voor zijn. Heb je een vervelende situatie meegemaakt op Roots? Of heb je een vervelend gesprek gehad met een Roots member?
Dan vinden wij dat ontzettend vervelend! Laat het direct weten via [email protected], dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Jouw Roots profiel

Je kunt op verschillende manieren foto’s en video’s op je profiel plaatsen. Je kunt gebruik maken van de zoekmachine, Youtube of eigen materiaal van je computer. Eventueel kun je er nog bij schrijven waarom deze foto iets over jou vertelt.

Je kunt matches verwijderen door naar het profiel van de betreffende persoon te gaan. Onderaan vind je de optie: ‘Dit profiel niet meer tonen’. Wanneer je daarop klikt, verdwijnt je match uit jouw overzicht, je inbox en je chatlijst. Deze match kan vervolgens jouw profiel ook niet meer zien en geen contact met je opnemen. Let op dat je dit niet meer kunt terugdraaien.

Klik op de foto die jij als profielfoto wilt instellen. Rechts onderin verschijnt de optie: ‘Stel in als profielfoto’. Wat belangrijk is bij het kiezen van je profielfoto, is dat je er goed zichtbaar en herkenbaar op staat. Zo krijgen je matches een goed beeld van wie je bent.

Het is niet mogelijk om je eigen naam aan te passen. Stuur ons een mail met het verzoek van de aanpassing naar [email protected]. Dan kijken we even met je mee.

Alleen met een Full Membership kun je berichten lezen en versturen. Wanneer je geen Full Membership hebt, kun je je matches bekijken en profielen liken.

Berichten verwijder je uit je inbox door op het kruisje in het bericht te klikken.

Chatten is heel eenvoudig en is soms fijner dan berichtjes sturen wanneer je met iemand een gesprek wilt voeren omdat het wat sneller gaat.  Daarnaast kun je alleen chatten als je allebei online bent. Berichten sturen kan ook als je match niet online is. In je contactenlijst, aan de rechterkant, staan de matches waarmee jij kunt chatten.

Wanneer je op een match klikt, verschijnt er een tekstveld en wordt er een mix van jullie profielen weergegeven. Zo heb je altijd iets om over te praten.  Wil je even rustig op ROOTS rondkijken of met alleen die ene leuke match chatten zonder gestoord te worden? Leden met een Full Membership kunnen zichzelf tijdelijk onzichtbaar maken. Zo heb je geen chat button op je profiel en heb je geen online status in de contactlijst.

at zie je aan het groene bolletje naast de naam van je match. Bij een grijs bolletje is iemand offline.

Ja, dat is een optie. Als je wilt dat een profiel niet meer zichtbaar is (bijvoorbeeld omdat het je oude werkgevers is,  je ex of gewoon geen match) dan klik je op ‘Dit profiel niet meer tonen’ onderaan het profiel van de betreffende persoon. Het profiel wordt dan uit je matching lijst gehaald en ook jouw profiel is voor de ander niet meer zichtbaar. Op deze manier kan die persoon ook geen contact meer met je opnemen. Let op! Je kunt deze blokkade niet ongedaan zelf maken.

Heb je spijt van een blokkade? Mail naar [email protected] de NAW gegevens van de persoon in kwestie die je wilt deblokkeren, dan kijken we met je mee.

Ja, dat kan! Dagelijks worden er nieuwe christelijke matches aan je voorgesteld, maar daarnaast kun je ook zelf op zoek naar andere members. Met de zoekfunctie filter je eenvoudig op leeftijd, woonplaats, afstand in km’s en online status. Met een Full Membership kun je ook filteren op opleidingsniveau.

De dagelijkse nieuwe matches stellen we aan je voor op basis van de gegevens die je bij ‘ik in het kort’ hebt ingevuld. Daarnaast wordt ook de uitslag van de persoonlijkheidstest meegenomen, mits je die hebt ingevuld natuurlijk.

Het matchingspercentage is enkel gebaseerd op de uitslag van je persoonlijkheidstest.

Roots App

Ja! Wij hebben momenteel een App voor iOS in de AppStore en een App voor Android in de Google Play Store.

Ja! Je kunt gebruik maken van onze mobiele site. Deze is gewoon beschikbaar via www.rootsdating.nl in je mobiele browser.

De App werkt ongeveer hetzelfde als dat je van onze site bent gewend. De Apps hebben dezelfde functionaliteiten, mogelijkheden en abonnementen. Mocht je vragen hebben over het gebruik van de App, neem dan contact met ons op via [email protected].

Nee, de App is gratis te downloaden voor al onze leden.

Een Full Membership afsluiten via de App, werkt eigenlijk net zo als op de website: je gaat naar instellingen, vervolgens naar abonnement en drukt op de ‘Word Full Member’-knop. Ook zal je deze button op andere plekken in de App tegenkomen.

Op abonnementen die gekocht worden via de App gelden de voorwaarden van Apple of Google, afhankelijk van de versie die jij gebruikt. Hier staat ROOTS dating buiten. Voor vragen over afschrijvingen kun je in dat geval terecht bij de helpdesk van Apple of Google. In beide stores gelden hogere prijzen dan wanneer een abonnement gekocht wordt via iDEAL. Dat heeft te maken met de toeslag die Apple en Google rekenen om de app aan te mogen bieden via hun stores.

Wanneer je een Full Membership afsluit via de App, gaat dat via de iOS App Store of Google Play Store, afhankelijk van de versie die jij gebruikt. Het beheren of beëindigen van je Membership gaat dan via je iTunes of Google Play Store account.Je kunt daar navraag doen over hoe een opzegging werkt. Automatische verlenging is niet van toepassing op aankopen via de App(stores).

Christelijk karakter

Roots is een datingsite waarop christelijke singles elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen leren kennen. Je kerkgenootschap zegt niet alles over jou en de manier waarop je christen bent. Daarom is het een open vraag. Je kunt zelf bepalen wat je er over kwijt wilt. Je kunt je kerkgenootschap invullen, maar de ruimte bijvoorbeeld ook gebruiken om aan te geven of je wel of niet actief kerkelijk betrokken bent.

Roots richt zich op christelijke singles, uit alle kerkgenootschappen of stromingen. Wij faciliteren dat je op een laagdrempelige manier met andere christelijke singles in contact komt, maar het gesprek daadwerkelijk starten is natuurlijk iets dat je zelf moet doen. Het christelijke karakter komt met name naar voren in de interviewvragen. In deze vragen kun je meer kwijt over wat het geloof voor jou betekent.

We kiezen hierbij specifiek voor open vragen. Je kunt daardoor zelf bepalen wat en hoeveel je hierover wilt vertellen. Wat we ook erg belangrijk vinden bij Roots, zijn duurzame relaties. We hopen echt dat je iemand ontmoet waarmee je een gezonde, leuke, langdurige relaties op kunt bouwen. Wij geloven daarbij meer in een leuk profiel gevuld met jouw interesses en andere dingen die belangrijk voor je zijn, dan in een huidige dating trend waarbij je simpelweg naar link of rechts swiped, op basis van een profielfoto.

ROOTS is opgezet en wordt beheerd door christenen. We proberen een omgeving te creëren waar ruimte is voor iedereen. Mocht je toch ergens aanstoot aan nemen, laat het ons dan weten via [email protected].

Matchen op kerkgenootschap is niet mogelijk. Wel kun je op het profiel van je match zien hoe hij of zij zijn kerkgang of -genootschap omschrijft. Dit lees je in het stukje ‘ik in het kort’. Je kunt er natuurlijk ook naar vragen via een (chat)bericht. Bij de interviewvragen kun je er voor kiezen meer te vertellen over wat het geloof voor jou betekent.

Heb je niks ingevuld op je profiel bij de aanmaak ervan, kun je je kerkgenootschap hier aanpassen.

Roots acties

Je kunt een promotiecode invullen wanneer je een Full Membership afsluit, in het beginscherm. Daarna pas volgt het betalingssysteem.

Voor actuele acties raden we je aan om ROOTS Up-to-date, mailings en social-mediakanalen in de gaten te houden. Dan weet je zeker dat je niks mist.

Zeker! Wil je op de hoogte blijven van de evenementen, houd dan ROOTS Up-to-date, mailings en social-media kanalen in de gaten. Wil je een evenement organiseren in samenwerking met Roots dating? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Uitschrijven

Wanneer je niet langer wilt daten via Roots, kun je je profiel verwijderen door in het menu naar ‘Instellingen’ en dan ‘Account’ te gaan. Vervolgens typ je nogmaals je wachtwoord in en klik je op ‘verwijder mijn account’.

Toch spijt? Je kan direct met hetzelfde e-mailadres een nieuw Roots profiel aanmaken. Let op! Als je je account verwijdert terwijl je een actief Full Membership hebt, wordt ook je Full Membership verwijderd. Je kunt dit niet ongedaan maken. Dit betekent dat je opnieuw zult moeten betalen als je weer van alle functionaliteiten gebruik wilt maken.

Zeker! Alleen kun je dan geen gebruik (meer) maken van alle Full Member functionaliteiten.

Nee. Je kunt je profiel wel incompleet maken waardoor je profiel niet meer wordt gematcht of gevonden wordt in de zoekfunctie.

Staat hierboven niet het antwoord op jouw vraag?

Neem direct contact op