Roots is een christelijke datingsite. We gaan ervan uit dat je er bewust voor kiest op zoek te gaan naar een partner die christelijk is. Het is niet mogelijk om te selecteren op kerkelijke achtergrond, want we willen geen christelijke hokjes creëren. Daarnaast zegt het kerkgenootschap waarbij je aangesloten bent niet alles over jou en de manier waarop je christen bent.

Ondanks dat je niet kunt filteren op kerkgenootschap zijn wel verschillende manieren om aan te geven wat het christelijk geloof of een bepaald kerkgenootschap voor jou betekent. Je kunt daar direct veel over kwijt, maar je kunt ook besluiten daar op een later moment met iemand over door te praten.

We vinden het belangrijk dat wanneer je een relatie aangaat, dat dat een duurzame relatie is. We hopen echt dat je iemand ontmoet waarmee je een gezonde, leuke, langdurige relatie op kunt bouwen. Wij geloven daarbij meer in een leuk profiel gevuld met jouw interesses en andere dingen die belangrijk voor je zijn, dan in een huidige datingtrend waarbij je simpelweg naar links of rechts swipet, op basis van een profielfoto.

Veel gestelde vragen over Christelijk karakter

Roots is een datingsite waarop christelijke singles elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen leren kennen. Je kerkgenootschap zegt niet alles over jou en de manier waarop je christen bent. Daarom is het een open vraag. Je kunt zelf bepalen wat je er over kwijt wilt. Je kunt je kerkgenootschap invullen, maar de ruimte bijvoorbeeld ook gebruiken om aan te geven of je wel of niet actief kerkelijk betrokken bent.

Roots richt zich op christelijke singles, uit alle kerkgenootschappen of stromingen. Wij faciliteren dat je op een laagdrempelige manier met andere christelijke singles in contact komt, maar het gesprek daadwerkelijk starten is natuurlijk iets dat je zelf moet doen. Het christelijke karakter komt met name naar voren in de interviewvragen. In deze vragen kun je meer kwijt over wat het geloof voor jou betekent. We kiezen hierbij specifiek voor open vragen. Je kunt daardoor zelf bepalen wat en hoeveel je hierover wilt vertellen. Wat we ook erg belangrijk vinden bij Roots, zijn duurzame relaties. We hopen echt dat je iemand ontmoet waarmee je een gezonde, leuke, langdurige relaties op kunt bouwen. Wij geloven daarbij meer in een leuk profiel gevuld met jouw interesses en andere dingen die belangrijk voor je zijn, dan in een huidige dating trend waarbij je simpelweg naar link of rechts swiped, op basis van een profielfoto. ROOTS is opgezet en wordt beheerd door christenen. We proberen een omgeving te creëren waar ruimte is voor iedereen. Mocht je toch ergens aanstoot aan nemen, laat het ons dan weten via [email protected].

Matchen op kerkgenootschap is niet mogelijk. Wel kun je op het profiel van je match zien hoe hij of zij zijn kerkgang of -genootschap omschrijft. Dit lees je in het stukje ‘ik in het kort’. Je kunt er natuurlijk ook naar vragen via een (chat)bericht. Bij de interviewvragen kun je er voor kiezen meer te vertellen over wat het geloof voor jou betekent. Heb je niks ingevuld op je profiel bij de aanmaak ervan, kun je je kerkgenootschap hier aanpassen.