Ga terug

Op 77-jarige leeftijd weer trouwen, ze hadden het allebei niet verwacht. Cor en Joke* vonden elkaar via Roots en zijn het levende bewijs dat Roots voor alle leeftijden is.

Joke kwam op Roots terecht dankzij haar kleindochter: ‘Het begon als een grapje. Ik zat een paar weken door ziekte aan huis gekluisterd. Mijn kleindochter wilde me een beetje opvrolijken, in een opwelling hebben we toen een profiel aangemaakt’. Van tevoren dacht Joke dat online daten haar niks zou brengen maar ze kreeg ongelijk.

‘Na kort rondkijken op Roots kwam ik het profiel van Cor tegen. Het sprak me aan omdat hij net als ik in een koor zingt. Daardoor zijn we berichten naar elkaar gaan sturen’ vertelt Joke.

Juist toen Joke het gevoel kreeg dat het allemaal wat te snel ging, wist Cor haar onbedoeld te overtuigen. ‘Toen ik vertelde dat ik het wat rustiger aan wilde doen zei Cor: ‘breng het maar in gebed’. Dat is voor mij de trigger geweest. Ik dacht: ‘dit kan nooit echt verkeerd zijn’. Daarna hebben we met elkaar afgesproken.’

De eerste ontmoeting was best spannend, vertelt Joke: ‘Van de parkeerplaats naar de deur dacht ik ‘ojee, waar ben ik nou mee bezig. Ik denk dat ik terugga.’ Gelukkig ben ik gebleven want ik vond hem een leuke man.’ Dat kan Cor alleen maar lachend bevestigen: ‘Ik ben ook een leuke man.’  Joke had verwacht dat ze mannen van haar leeftijd te oud zou vinden: ‘Ik voel me nog jong. Gelukkig voelt Cor zich ook zo, hij ziet er niet uit als een oude man.’

Na een half jaar zijn Cor en Joke in het huwelijksbootje gestapt. Op 25 november van vorig jaar trouwden ze voor de wet in het gemeentehuis, twee weken later bevestigden ze hun huwelijk in de kerk. ‘Ondanks dat het regende dat het goot was het een prachtige dag. We hebben gegeten met vrienden en familie. Onze kinderen en kleinkinderen zijn heel blij voor ons’ deelt het stel.

Blij vertellen Cor en Joke dat het ontzettend goed tussen hen klikt, ook in het geloof. ‘Ondanks dat we uit verschillende kerken komen, vinden we het toch fijn bij elkaar in de kerk. Dat is bijzonder. We geloven ook echt dat God onze wegen heeft geleid. Daarom delen we ook graag ons verhaal.’

*Namen zijn op verzoek gefingeerd

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Wat een bijzonder verhaal. Het interview is via de telefoon afgenomen. We krijgen via de mail vaker vragen van mensen die de leeftijd van 50+ hebben en zich afvragen of Roots ook voor hen is. Nou, dit is het levende bewijs dat alle leeftijden welkom zijn op Roots. We wensen hen een gelukkig huwelijk toe! En voelen ons vereerd dat we een kleine schakel konden zijn van dit grote verhaal!

Lees ook