Ga terug

Wanneer Peter (40) via Roots in contact komt met Coralie (33) lijken zijn kansen bij haar niet groot te zijn. Hij woont in Zeeland, zij in Den Helder. Hij is enthousiast, zij blijft twijfelen. Maar Peter geeft niet op. De aanhouder wint.

‘‘Ik zat al tien jaar af en aan op datingsites, af en toe sloot ik voor een paar maanden een abonnement af,’’ vertelt Peter. ‘‘Ik had voor drie maanden een abonnement op Roots en op de dag dat mijn abonnement zou aflopen verscheen Coralie tussen mijn matches.’’ Coralie had helemaal geen ervaring met daten. ‘‘Mijn vriendinnen spoorden me aan om een profiel aan te maken omdat ze vonden dat ik actie moest ondernemen,’’ vertelt ze. ‘‘Samen met een vriendin heb ik toen een profiel aangemaakt. Achteraf bleek dat dus dezelfde dag te zijn waarop Peter zijn account wilde stopzetten.’’

Lukraak liken
Peter zag op het profiel van Coralie een vrolijke vrouw met een grote glimlach en een roze jas: ‘‘Ze zag er mooi en gezellig uit.’’ Coralie was tijdens die eerste dag op Roots ‘lukraak aan het liken’. ‘‘Ik vond Peter niet meteen heel leuk,” vertelt ze. ‘‘Maar ik zag wel dat hij serieus met zijn geloof bezig was. Op zijn profiel had hij een aanbiddingsliedje toegevoegd, dat heb ik geliked.’’ Zonder die like had het stel elkaar nooit gevonden omdat Coralie ver buiten Peters zoekradius woonde. 

Na wat contact via de chat wilde Peter al snel afspreken. Dat vond Coralie nog wat te snel. Weer kwamen haar vriendinnen haar te hulp, ze raadden haar aan om eerst met elkaar te bellen. ‘‘Dat was een leuk gesprek, ons contact ging vanaf het begin de diepte in. We hadden het niet over koetjes en kalfjes.’’ En dus stemde Coralie in met een eerste date.

Mislukte date
Die date was eigenlijk niet zo’n succes. ‘‘We zouden een kopje koffie gaan drinken in Den Haag maar het was coronatijd dus het was moeilijk om een plekje te vinden. Het regende hard en waren allebei gespannen.’’ Peter: ‘‘Aan het eind van de date dacht ik: het was leuk maar ik ben ook blij dat het voorbij is.’’ Coralie vond de date nog minder geslaagd:

‘‘Ik deed het eigenlijk omdat ik geloofde dat het goed was om iets te gaan ondernemen op het gebied van de liefde. De eerste date vond ik vooral erg ongemakkelijk. Er zijn daarna nog heel wat dates voorbij gegaan waarbij ik dacht: wat ben ik aan het doen?’’ 

Gelukkig was Peter nog wel enthousiast. Telefonisch houden de twee contact. Ondanks haar twijfels wil Coralie Peter toch nog een kans geven.Vanwege de lockdown moeten ze creatief worden voor hun tweede date.‘‘Ik wist dat Peter vrachtwagenchauffeur was en dat hij bij mij in de buurt vaak moest laden en lossen,’’ vertelt Coralie. ‘‘Als tweede date ben ik een hele dag met hem meegegaan op de vrachtwagen. Dat was eigenlijk heel ontspannen en het hielp voor mij om hem in zijn eigen habitat te zien.’’

Afwijzing
Bij de volgende date vraagt Peter Coralie verkering maar dat is voor haar nog te vroeg. ‘‘We hielden nog contact maar ik dacht niet dat het nog wat zou worden,’’ vertelt Peter. Maar een tijdje later krijgt hij toch weer hoop omdat Coralie deelt dat ze haar moeder over hem had verteld. ‘‘Ik dacht: dat deel je niet als je geen interesse meer in mij hebt.’’ Een maand later stelt Peter de vraag nog een keer en is Coralie’s antwoord ‘ja’. 

Geen spijt
Ruim een jaar later gaat Peter op één knie in de duinen van Texel. Dat plaatst het stel voor een lastige keuze: gaan ze bij Peter in Zeeland wonen of bij Coralie in Den Helder? ‘’We vonden het allebei lastig om onze woonplek achter ons te laten maar ik had wel zin in een nieuw avontuur,’’ vertelt Peter. ‘‘We hebben samen een mooi huis in Den Helder gekocht en ik heb nog geen seconde spijt gehad!’’

Het belangrijkste advies dat Coralie aan andere Roots-gebruikers mee zou geven is om niet te kritisch te zijn. ‘‘Ik had onbewust een plaatje in mijn hoofd van wie mijn droomman zou moeten zijn maar Peter is totaal anders. Ik ben blij dat ik dat plaatje uiteindelijk los kon laten.’’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook