Ga terug

Noah (28) en Emma (24) hebben allebei maar één date via Roots gehad. Na lange periodes op andere datingsites was het bij Roots meteen raak. Ze raakten via de chat aan de praat en zijn daarna nooit meer gestopt met kletsen.  

In tegenstelling tot veel anderen had Emma veel plezier in het online daten. Voordat ze een profiel aanmaakte op Roots, was ze actief op andere datingsites. ‘‘Ik genoot ervan om mensen te leren kennen, ook als ik niet dacht dat het serieus iets kon worden. Het daten leerde me veel over waar ik naar op zoek was,’’ vertelt Emma. Ze ontmoet in die periode meerdere mannen maar komt nooit verder dan de eerste date. ‘‘Op een gegeven moment was ik het zat. Ik dacht: ik ga nog één maand op Roots en als dat niks is, probeer ik het weer in het echte leven.’’

Dat bleek een goed besluit want in diezelfde periode maakte Noah een profiel aan op Roots. ‘‘Toen mijn geloof voor mij belangrijker werd, wilde ik ook graag een christelijke vriendin. Daarom besloot ik het eens te proberen op Roots,’’ vertelt hij. Dat was volgens hem ‘de beste keuze ooit’ want al tijdens zijn eerste dag op Roots raakte hij aan de praat met Emma. 

De juf en de drummer
Of ‘Juf Emma’, zoals Noah haar graag noemt. Toen hij zag dat ze leerkracht was, raakte Noah meteen geïnteresseerd. Ook Emma was op haar beurt nieuwsgierig: ‘‘Ik zag op zijn profiel dat hij drummer was, dat vond ik heel aantrekkelijk.’’ Dus toen Noah haar een berichtje stuurde, besloot ze te reageren: ‘‘Sindsdien zijn we nooit meer gestopt met kletsen.’’

Na een tijdje met elkaar te chatten besloten Noah en Emma dat het tijd was voor hun eerste date. Die vond plaats op een opmerkelijk moment: tweede kerstdag. ‘‘We hadden allebei geen plannen,’’ vertelt Emma. ‘‘Tweede kerstdag is toch vaak voor de schoonfamilie, dus wij vonden het wel een goed idee.’’ In de omgeving van Ede gaan ze samen wandelen, gevolgd door een kop koffie bij Emma thuis. Voor haar was het meteen duidelijk: dit was anders dan de andere dates die ze had gehad. Noah dacht daar gelukkig hetzelfde over. 

Dankzij de lockdown en het gebrek aan andere activiteiten ziet het stel elkaar veel in de maand die volgt. Na acht dates vraagt Noah aan Emma verkering: ‘‘We hadden lekker eten besteld en ik had een kaartje geschreven met waarom ik graag een relatie wilde. Onderaan stonden twee hokjes die ze aan kon kruisen: een kleine voor ‘nee’ en een grote voor ‘ja’.’’ Hoewel Emma verrast was, hoefde ze daar niet lang over na te denken. Ze kruiste natuurlijk ‘ja’ aan. 

Nog een keer ‘ja’
Tijdens een romantisch weekendje in Renesse vraagt Noah Emma ten huwelijk. ‘‘Dat weekendje weg was een idee van Noah, maar dat vond ik niet zo gek want we verrasten elkaar wel vaker. Op zaterdagmiddag moest ik om 16.00 uur klaar staan in een mooie jurk. Vlak voor vertrek kreeg Noah opeens heel erg haast,’’ vertelt Emma. ‘‘De verhuurster van ons huisje had mij een romantische plek aangeraden voor het huwelijksaanzoek,’’ vertelt Noah. ‘‘Ik had gekeken waar het was maar toen we erheen liepen wist ik het niet meer precies, wonder boven wonder wisten de plek te vinden.’’ Het stel wandelt een mooi verlichte trap op met uitzicht over zee en de zonsondergang. Emma: ‘‘Noah maakte foto’s van mij en vanuit mijn ooghoek zag ik hem al een ring uit zijn zak halen. Toen ik me omdraaide zat hij op één knie.’’

In december zijn Noah en Emma getrouwd, opnieuw in de kerstperiode. Ze kijken terug op een prachtige, intieme trouwdag en genieten ervan dat de rest van hun leven samen is begonnen.

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook