Ga terug

Renske (32) gaf datingsites een laatste kans toen ze Dirk (34) tegenkwam op Roots. Het stel houdt ervan om actieve dingen te ondernemen, dat blijkt wel uit een eerste date in de skihal en een huwelijksaanzoek in de modder. 

Renske en Dirk zaten al een tijdje in hetzelfde schuitje, af en aan gaven ze verschillende datingsites een kans en raakten vaak teleurgesteld. ‘’Mijn zus kreeg een relatie met iemand via Roots,’’ vertelt Renske. ‘‘Zij moedigde mij aan om de datingsites toch nog een kans te geven, ze zei: ‘Probeer het nog één keer, mij is het ook gelukt.’ Dus dat heb ik gedaan.’’

Dat is maar goed ook want al snel na haar aanmelding kwam ze Dirk tegen. Ook hij had een zetje van iemand anders nodig om een profiel aan te maken. ‘‘Een goede vriend van mij die ook vrijgezel was, stelde voor om Roots eens te proberen,’’ vertelt Dirk. ‘‘Dat beviel me meteen goed, ik werd enthousiast van de interviewvragen en de foto’s.’’ Wanneer Dirk een berichtje van Renske ontvangt, spreekt haar profiel hem aan. ‘‘Ze had op haar profiel dingen staan over wonen op het platteland, een moestuin beginnen en een motortrip door Engeland. Ik wil al jaren zo’n trip maken dus ik was meteen enthousiast.’’

Een unieke date
Na het uitwisselen van de eerste berichtjes heeft het stel een paar weken contact. Uiteindelijk neemt Dirk het voortouw en stelt een date voor. In plaats van de standaard wandeling of een drankje op het terras stelt hij iets bijzonders voor: skiën in de skihal in Zoetermeer. Wat Renske daarvan vond? ‘‘Dat was een schot in de roos bij mij! Iets leuks gaan doen, niet eromheen draaien. Dirk was gewoon duidelijk, dat vond ik heel leuk.’’

Dirk: ‘‘Ik vond daten vaak niet zo leuk en skiën wel, dus ik dacht: waarom die twee dingen niet combineren?’’ Renske voegt daar lachend aan toe: ‘‘Als de date dan niet leuk is, heb je in elk geval een leuke avond gehad.’’

De ski-date was een succes. Wanneer de twee even gaan zitten voor een drankje vergeten ze de tijd. ‘‘We vonden het allebei te snel gaan,’’ vertelt Renske. ‘‘Opeens ging de skihal al bijna sluiten, toen zijn we snel nog een paar keer de piste afgegaan. Daarna was het duidelijk dat we elkaar wel nog een keer wilden zien.’’

Wachten op de tweede date
Maar op die tweede date moet Renske een tijdje wachten. ‘‘We hadden in de weken daarna veel contact. Ik zat netjes te wachten totdat Dirk een tweede date voorstelde maar dat kwam maar niet. Toen heb ik gevraagd: ‘Wil je dat ik iets voorstel?’ En dat was zo inderdaad.’’ Dirk: ‘‘Ik wilde wachten totdat zij het initiatief nam, het moest natuurlijk wel van twee kanten komen.’’

De volgende date was weer vrij uniek, dit keer door de weersomstandigheden. Tijdens een wandeling over het strand begint het op de terugweg keihard te regenen. ‘‘Ik had open schoenen aan,’’ vertelt Renske lachend. ‘‘Bij de auto kon ik mijn sokken uitknijpen en Dirks jas bleek niet waterdicht te zijn. Allemaal hilarische dingen voor een tweede date.’’

Het zit goed tussen de twee. Na een paar dates zegt Renske tegen Dirk: ‘Het wordt steeds leuker, heb jij dat ook?’ Tijdens een avond waarop Renske voor Dirk boterkip maakt, zijn lievelingsmaaltijd, wordt het beklonken: ze zijn officieel een stel. 

In de blubber op zijn knieën
Nu duurt het niet lang meer voordat het stel gaat trouwen. Ook het huwelijksaanzoek vindt plaats op een unieke plek. ‘‘Voor Renske’s verjaardag had ik iets bijzonders bedacht: racen op een off-road parcours, omdat ze van 4×4-auto’s houdt,’’ vertelt Dirk. Renske: ‘‘Er was nog door mijn hoofd geschoten dat hij die dag misschien een aanzoek zou doen maar toen ik de auto’s zag dacht ik: oh nee, het gaat vandaag niet gebeuren.’’

Met een instructeur die van tevoren is ingelicht, rijden ze over het parcours. Op het hoogste punt geeft Dirk zijn telefoon aan hem. ‘‘Toen begon het te landen bij Renske,’’ vertelt Dirk. ‘‘Ik ging in de blubber op mijn knieën en ze zei ‘ja’.’’ Voor Renske had het niet mooier kunnen zijn: ‘‘Mijn vriendinnen begrepen niet direct wat er romantisch was aan modder, maar het past gewoon heel goed bij ons. Dirk heeft voor altijd honderd punten gescoord.’’

De belangrijkste tip van het stel is dan ook: ‘‘Blijf het gewoon proberen op datingsites, want het kan zomaar raak zijn. En lees de succesverhalen, dat gaf ons echt hoop.’’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook