Ga terug

Aldwin (53) en Lydia (52) zijn heel gelukkig samen. Ze vonden elkaar via Roots en dat liefdesgeluk beperkte zich niet tot hen twee. In het nieuw samengestelde gezin vonden twee dochters ook de liefde op Roots dating. Ze zijn een ware Roots-familie.

Aldwin werd door familieleden aangemoedigd om op Roots te gaan, hij was toen nog niet zo lang weduwnaar. ‘Mijn vrouw overleed op 47-jarige leeftijd. Ik vond het pittig om een baan, de kinderen en het huishouden te combineren. Daar kwam nog het alleen zijn bij, daar kon ik helemaal niet tegen’, vertelt hij. Toen hij over Roots gehoord had besloot hij eens rond te kijken op de site. Na een tijdje nam hij een abonnement. ‘Aan dat abonnement ben ik nauwelijks toegekomen’, vertelt hij lachend, ‘ik kwam Lydia al heel snel tegen.’ 

Bruiloft Lydia & Aldwin – Jan Verburg fotogratie

‘Ik had al eerder op verschillende datingsites gezeten maar helaas ook weleens vervelende ervaringen gehad’, vertelt Lydia. ‘Ik was er eigenlijk net klaar mee toen ik Aldwin tegen kwam. In eerste instantie dacht ik dat het contact tegen zou vallen maar toen we aan de praat raakten voelde het meteen zo goed.’ Roots was een uitkomst voor Lydia: ‘Ik vond de collagefunctie met foto’s heel leuk. Aldwin en ik hadden daar allebei een foto van ons koor opstaan. Dat schept meteen een band.’

Vuurdoop
De eerste date vond plaats op Lydia’s verjaardag. Aldwin haalde Lydia op met een bos bloemen en samen gingen ze uit eten. De klik die ze digitaal gevoeld hadden bleek er in het echt ook te zijn. ‘Eigenlijk was het aan het eind van die eerste date al meteen aan tussen ons’, vertelt Lydia. Een week later vierde Lydia haar verjaardag voor vrienden en familie en ook daar schoof Aldwin meteen aan, een echte vuurdoop. ‘Je zou denken dat ik heel zenuwachtig was’, vertelt Aldwin, ‘maar dat was ik helemaal niet. Het was relaxed en het voelde heel goed.’

Roots voor het hele gezin
Inmiddels is het stel getrouwd en wonen ze samen met Aldwins kinderen op een nieuwe plek. Dat Roots voor alle leeftijden is bewijst dit gezin helemaal. Nadat ze het succes van haar vader zag, schreef Aldwins oudste dochter Gerisa (20) zich ook in op Roots. Niet lang daarna vond ook zij een partner, inmiddels zijn ze twee jaar samen. ‘Ze hebben een langeafstandsrelatie. Toen ze nog geen auto hadden zaten ze vijf uur in het openbaar vervoer om elkaar te zien’, vertelt Lydia trots.  

Na aanmoediging van Lydia en Gerisa schrijft ook jongste dochter Tabitha (18) zich in op Roots. Een week nadat ze het account heeft aangemaakt, heeft ze iemand ontmoet. ‘‘‘Het gaat net zoals bij jullie’’ vertelde ze toen lachend aan mij. Ook zij is helemaal gelukkig met haar vriend’, vertelt Lydia.

Bruiloft Lydia & Aldwin – Jan Verburg fotogratie

‘Ik vind Roots een hele positieve site’, sluit Aldwin af. ‘Zeker als je kerkelijk bent kan je heel goed een match vinden.’ Dat ze het geloof delen is voor het stel belangrijk. ‘Toen ik op Roots ging deed ik niet meer zo veel met de kerk. Door mijn contact met Lydia kwam ik weer bij de Gereformeerde Gemeente terecht’, vertelt Aldwin. ‘In alles wat er is gebeurd hebben wij zeker God’s leiding gezien.’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook