Ga terug

Voor Willemijn (22) was de klik na de eerste date overduidelijk, William (23) dacht: dit wordt ‘m niet. Na nog een paar dates en een beetje geduld kreeg Willemijn toch gelijk. Ze konden niet om de match heen. Afgelopen jaar is het Zeeuwse stel getrouwd. 

Vanaf het moment dat Willemijn voor het eerst een blik wierp op Williams Roots-profiel was ze geïnteresseerd. ‘‘Ik had hem geliked want ik vond zijn foto’s en interesses heel leuk. Ik hoopte heel erg dat hij zou reageren. Elke dag controleerde ik mijn inbox,’’ vertelt Willemijn. Na een paar weken wachten kreeg ze eindelijk een like terug. 

William is eerlijk over de reden dat zijn reactie uitbleef: ‘‘Er waren nou eenmaal meer vrouwen en Willemijn had niet zulke leuke foto’s op haar profiel.’’ Uiteindelijk besloot hij haar toch een kans te geven. Toen ze eenmaal in gesprek raakten via de chat, was er meteen een klik. William: ‘‘Ik kreeg van andere meiden vaak korte antwoorden, maar Willemijn stuurde mij lange verhalen. Dat vond ik heel leuk. We bleven tot diep in de nacht met elkaar praten.’’

Blunder
Met zo’n goede digitale klik moest het natuurlijk van een date komen. Lachend vertelt Willemijn over die eerste ontmoeting: ‘‘We hadden afgesproken op een carpoolplek. Toen de auto die William had omschreven de parkeerplaats op kwam rijden, liep ik vol zelfvertrouwen naar hem toe. Daar aangekomen bleek er iemand anders in de auto te zitten. Toen moest ik gegeneerd teruglopen en wachten in mijn eigen auto.’’ 

Toen William er uiteindelijk was, reden ze samen naar het bos voor een wandeling en daarna naar de McDonalds. ‘‘Voor mijn gevoel was het meteen raak, het klikte heel erg goed,’’ vertelt Willemijn. William ging echter met hele andere gevoelens naar huis: ‘‘Ik dacht: dit wordt ‘m niet. Maar ik merkte aan Willemijn dat ze mij leuk vond en dat vond ik toch wel bijzonder. Daarom besloot ik het nog een kans te geven.’’ 

‘‘Daarna hebben we regelmatig afgesproken. Dat kon makkelijk omdat we dicht bij elkaar woonden,’’ vertelt Willemijn. ‘‘Dat vonden we ook bijzonder, dat we elkaar nooit eerder tegen zijn gekomen terwijl we altijd in elkaars buurt hebben gewoond.’’ Na drie weken daten vroeg William Willemijn officieel verkering. 

Ongenodigde gasten 
In het najaar is het stel getrouwd. De verloving liep bijna in de soep. ‘‘We gingen wandelen op het strand,’’ vertelt William. ‘‘Toen we op de parkeerplaats stonden kwam Willemijns broertje ook ineens aanlopen met zijn vriendin. Ze liepen een stuk met ons mee en ik dacht alleen maar: ze moeten straks wel weggaan.’’ Gelukkig begreep het andere stel de hint en namen ze een andere afslag. Toen kon William ongestoord op één knie gaan tegen de achtergrond van het Zeeuwse strand. Willemijn glundert: ‘‘Ik was heel erg verrast.’’

Willemijn: ‘‘Als ik één Roots-tip moet geven, dan is het om goede foto’s op je profiel te plaatsen. Anders gaat je droomman misschien aan je profiel voorbij.’’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook