Ga terug

Hun profielen deelden een liefde voor God en pannenkoeken. Voor Henry (40) was Rebekka (34) hét vanaf moment één. Rebekka moest eerst nog wennen aan Henry’s baard. Maar na hun eerste date deden ze er alles aan om elkaar regelmatig te zien. Inmiddels zijn ze al een paar maanden een gelukkig stel.

Henry was al even zonder succes op Roots actief toen hij de datingsite bijna vaarwel zei: ‘‘Ik zei tegen een vriendin: ik ben klaar met het online daten. Ik ben nu gelukkig met mijn dochtertje. Als dit het is dan is het ook goed.’’ Die vriendin daagde hem uit om Roots een laatste kans te geven. Henry besloot nog drie dames een berichtje te sturen: daar was Rebekka er één van. Net voordat het abonnement van Henry, dat hij niet wilde verlengen, afliep, reageerde Rebekka.

Rebekka zag Henry’s berichtje maar stond voor een dilemma: ‘‘Ik was ondertussen nog met iemand anders aan het chatten. Die berichtjes schoten niet echt op en het contact met Henry was juist heel leuk.’’ De keuze leek dus gemaakt. ‘‘Maar Henry had een baard’’, vertelt Rebekka luid lachend. ‘‘Ik wist niet goed wat ik daarvan vond maar het contact was zo leuk dat we uiteindelijk afspraken.’’

Een belangrijke overeenkomst tussen de profielen van Henry en Rebekka was, naast een liefde voor pannenkoeken, dat ze beide actief met hun geloof bezig zijn. Dat was voor hun allebei een belangrijk voorwaarde voor een toekomstige relatie. ‘‘Ik heb ook ervaring met een relatie met iemand die niet gelooft en dan mis je toch je gezamenlijke fundament’’, vertelt Henry. ‘‘Ik vind het heerlijk dat Rebekka na het eten een stukje uit de bijbel leest. Dat zijn voor ons belangrijke momenten.’’

De eerste date, een wandeling met thee en fruit, was voor Henry direct bijzonder. ‘‘Rebekka kwam aanlopen en toen ik haar zag wist ik het gelijk al. Ik had zo’n once in a lifetime gevoel dat zij het moest zijn.’’ Wat Henry aansprak was dat Rebekka helemaal zichzelf was. Voor de wandeldate had ze geen mooie kleding aangetrokken maar haar praktische wandeloutfit. Rebekka: ‘‘Ik zei: dit is wat het is en je doet het er maar mee.’’

De date was een groot succes en aan het eind van de wandeling was het stel nog lang niet uitgepraat. Tegen al haar gewoonten in beloofde Rebekka Henry meteen een tweede date. ‘‘Normaal gesproken wil ik alles thuis even laten bezinken voordat ik een tweede afspraak maak maar hier voelde ik direct dat we nog lang niet uitgepraat waren.’’

Door drukke agenda’s werd die tweede date pas een maand later gepland. Tot die tijd werd er zoveel gebeld en gewhatsappt dat ze besloten om elkaar tussen de drukte door toch nog even op te zoeken. ‘‘Aan het eind van die date wist ik: dit is hem inderdaad. Het moet gek lopen wil dit hem niet zijn’’, vertelt Rebekka. Vanaf toen ging het hard. Bij wijze van derde date stond Henry een paar dagen later als verassing bij Rebekka op de stoep. Nog voor de ‘officiële’ tweede date kregen ze een relatie. ‘‘Onze tweede date was dus ons eerste uitje samen als stel en dat was ook heel erg leuk.’’

Ontdek zelf de voordelen van Roots!

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook