Ga terug

Met weinig verwachtingen maakte Margreet (34) een profiel aan op Roots. In recordtijd kwam ze daar met Karel (32) in contact. Na hun eerste date was zeletterlijk en figuurlijk even de weg kwijt. 

Margreet geeft meteen toe dat ze niet zo’n goed beeld had van internetdaten. ‘Ik vond online daten eerlijk gezegd altijd een beetje sneu. Maar goed, zie hier het resultaat’, vertelt ze terwijl ze lachend naar Karel wijst. Ze moet wel terug komen van die mening want haar ervaring op Roots is meer dan succesvol geweest. 

Nog geen dag zat Margreet op Roots toen ze daar een chatberichtje van Karel ontving: ‘Het was geen heel hoogdravend berichtje maar ik vond zijn profiel meteen leuk. Soms haak ik op basis van foto’s snel af maar dat had ik bij hem niet.’ Ook Karel was direct onder de indruk van Margreet: ‘Ze had niet veel foto’s van zichzelf geplaatst maar het totaalplaatje van haar profiel sprak mij heel erg aan.’ 

Na het eerste berichtje was er regelmatig chat contact. Desondanks had Margreet geen hoge verwachtingen: ‘Mijn intenties waren niet al te serieus. Het was corona tijd en ik vond dit een leuke afleiding.’ Toch werd het contact steeds intensiever. Margreet: ‘Op een gegeven moment dacht ik: als deze Karel helemaal niet leuk is, dan is het wel zonde van mijn tijd.’ De snelste manier om daarachter te komen was om een keer af te spreken. Ze besloten op een zaterdagmiddag te gaan wandelen in Zwolle. Waar Karel sprak van een ‘eerste date’ noemde Margreet het nog nadrukkelijk een ‘eerste ontmoeting’. ‘Ik stond er heel ontspannen in. Eigenlijk dacht ik: dit is vast weer een gast die helemaal niet leuk is’, vertelt Margreet.  

Ondanks dat Margreet normaal gesproken graag de controle in handen houdt was ze na twintig minuten wandelen met Karel al letterlijk de weg kwijt. Totaal onverwacht sloeg de vonk genadeloos over: ‘Ik zat tegenover hem en ik keek in zijn ogen en ik dacht: dit zou hem wel eens kunnen zijn.’ Voor Karel was de date ook een succes: ‘Omdat we elkaar online al veel hadden gesproken, gingen we vrij snel de diepte in met elkaar en dat bleef ook zo.’ 

Maar dat de aantrekkingskracht wederzijds was wist Margreet aan het eind van die eerste ‘ontmoeting’ nog niet. Toen ze afscheid namen bij de auto wilde Margreet zo snel mogelijk wegrijden zodat Karel niet de kans kreeg om haar af te wijzen: ‘Ik kon het gewoon niet aan.’

Diezelfde avond had Karel met zijn broertje afgesproken. ‘Normaal gesproken vertelde ik pas na een paar weken aan mijn familie dat ik met iemand aan het daten was maar nu zei ik het direct tegen mijn broertje. Dat was voor mij wel een teken dat ik haar erg leuk vond.’

Na wat voelde als een eeuwigheid kreeg Margreet het verlossende berichtje van Karel dat hij haar graag nog eens wilde zien. In haar enthousiasme stelde ze voor om de volgende dag weer af te spreken. ‘Ik was meteen zo verliefd op Karel. Ik, en mijn vriendinnen, herkende mezelf niet terug’, vertelt Margreet. 

Vanaf daar ging het snel voor het stel. Na vier dates was de relatie officieel en in juli van dit jaar zijn ze getrouwd. Tijdens de bruiloft is er een laatste misverstand rechtgezet: ‘We spreken niet meer over een eerste ontmoeting maar over een eerste date want het was toch wel echt een date’. 

Karel en Margreet zijn dankbaar dat ze elkaar online via Roots leerden kennen want zonder de datingsite waren ze elkaar misschien nooit tegengekomen. En dat terwijl ze al die jaren dichter bij elkaar in de buurt waren dan ze dachten. ‘Er zijn zoveel linkjes tussen onze sociale kringen en momenten waarop onze paden hebben gekruist zonder dat we dat wisten’, vertelt Margreet. ‘Zo hebben onze families bijvoorbeeld heel dichtbij elkaar gewoond en heeft Karel heel vaak hardgelopen langs mijn huis.’ Karel: ‘Zonder Roots waren we misschien nooit bij elkaar gekomen.’   

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook