Ga terug

Over de afstand hadden Mark (37) en Hanneriet (31) tijdens het scrollen op Roots even heen gekeken. Gelukkig was de digitale klik zo goed dat de 200 kilometer die tussen hen in lag, geen probleem vormde. 

Mark had niet direct heel veel vertrouwen in Roots. Vlak voor kerst maakte hij een profiel aan maar hij kreeg in eerste instantie weinig reactie van mensen. Op derde kerstdag besloot Hanneriet haar Roots-account weer eens af te stoffen.‘Ik wilde niet met kerst op een datingsite kijken, dat vond ik toch een beetje wanhopig’, vertelt ze lachend. Hanneriet viel Mark meteen op en hij besloot een berichtje te sturen waarin hij vroeg wie ze was. Hanneriet antwoorde: ‘Ik ben Hanneriet en de rest kan je op mijn profiel lezen’. Haar droge reactie was voor Mark geen afknapper. ‘Omdat ze lastig reageerde vond ik haar juist wel interessant’, vertelt hij. 

Haar advies heeft Mark niet opgevolgd: ‘Ik had helemaal niet goed op haar profiel gekeken. Anders had ik wel gezien dat ze zo ver weg woonde’. Toen het stel aan de praat raakte klikte het meteen. Pas later komen ze er achter dat ze 200 kilometer bij elkaar vandaan wonen. Mark in Limburg en Hanneriet in Rotterdam. 

Ondanks de afstand stapte Hanneriet, een week na het eerste contact, in de auto naar Limburg. ‘De chatgesprekken met Mark waren vanaf het begin heel makkelijk. Het ging moeiteloos van grappen naar serieuze gesprekken’, vertelt ze. Desondanks was die date niet zonder moeite. ‘Na die eerste ontmoeting hadden we allebei wat twijfels. Het was leuk maar ook nog ongemakkelijk. We waren allebei veel te gefocust op dat het leuk moest zijn.’ Deze twijfel spraken ze uit naar elkaar en omdat het chatcontact zo leuk was besloten ze het daten nog een kans te geven. 

Dat was een goede keuze want de vonk sloeg een paar dates verder toch over. Na een aantal maanden een relatie te hebben gehad, vroeg Mark Hanneriet ten huwelijk. Dat deed hij in Parijs: ‘Ik had een reisje geboekt en een ring gekocht. Ik was van plan om het aanzoek op de Eiffeltoren te doen.’ Maar de zenuwen gooiden roet in het eten. ‘Ik bleef maar denken aan alles wat mis kon gaan’, vertelt Mark. ‘Ik was bang dat ik de ring naar beneden zou laten vallen of dat de metaaldetector af zou gaan bij de beveiliging. Uiteindelijk bleek de Eiffeltoren die dag gewoon dicht te zijn. Dat plan ging dus sowieso niet door.’ 

Daarom gaat Mark op zijn knieën in een park in de buurt van de toren. Hanneriet zag het aanzoek wel een beetje aankomen: ‘Ik mocht me niet bemoeien met het plannen van dit reisje en hij bleef maar gekke grappen maken die dag. Toch is zo’n aanzoek wel een heel bijzonder moment.’

Na een prachtige huwelijksdag in Limburg heeft Mark zijn spullen gepakt om bij Hanneriet in Rotterdam te gaan wonen. ‘Voor mij was het makkelijker om te verhuizen omdat ik geen koophuis had. Ik ben blij dat ik hier woon en ik weet zeker dat Hanneriet voor mij hetzelfde had gedaan.’ 

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook