Ga terug

Marleen (30) en  Kevin (27) waren beiden op zoek naar een serieuze relatie en vonden die op Roots. Na een paar dates zijn ze officieel vriend en vriendin. Met een periode in het buitenland wordt hun relatie meteen getest maar ze zijn met vlag en wimpel geslaagd want inmiddels is het stel getrouwd. 

De mogelijkheid om jezelf te laten zien door middel van afbeeldingen sprak Marleen en Kevin allebei aan op Roots. ‘Ik had al op meer datingsites gezeten, vaak moest je dan hele profielen lezen,’ vertelt Marleen. ‘Door de afbeeldingen op Roots kreeg je een breder beeld van hoe iemand is, dat vond ik heel fijn.’ Door de foto’s op zijn profiel zag Marleen dat Kevin van reizen hield en veel met vrienden was. Op zijn beurt sprak het Kevin ook aan dat Marleen van reizen hield. ‘Ze had een foto op haar profiel dat ze in een bus zat met haar laptop,’ vertelt Kevin. Dat je met foto’s ook nog niet alles over iemand leert blijkt uit hun verhaal. Kevin vertelt lachend: ‘Pas na drie maanden daten kwam ik erachter dat zij dat helemaal niet zelf was op die foto. Maar dat maakte niet want de indruk die ik ervan kreeg klopte wel.’

Lang wachten
Na de match op Roots is er veel chatcontact. Op dat moment zit Kevin voor een paar weken in Amerika. ‘We hadden veel contact, maar door het tijdsverschil nooit tegelijkertijd, we stuurden elkaar omstebeurt lange berichten,’ vertelt Kevin. Na zijn terugkomst in Nederland begint Marleen ongeduldig te worden. ‘Ze zei via de chat: ‘Nou, gaat er nog wat gebeuren of komt het er niet van?’. Ik vond haar hartstikke leuk maar wist niet dat ze al op date wilde. Toen hebben we snel wat gepland.’  

Tijdens de eerste date ging het stel voor avontuur: boogschieten en een wandeling. Marleen: ‘Kevin vertelde toen dat hij daten niet zo leuk vindt. Daar schrok ik even van. Ik vroeg hem: ‘Wat doe ik hier dan?’.’ Door zijn opmerking neemt Marleen de date niet meer zo serieus, tot het einde van de wandeling: ‘Toen keek ik in zijn ogen en werd ik ineens heel erg verlegen. Ik besefte me dat hier misschien toch wel meer in zat.’ 

Ook Kevin was wel geïnteresseerd in een tweede date. Daar vonden diepe gesprekken plaats. Kevin: ‘Als ik nu terugdenk aan hoeveel dingen we gemeen hadden en hoe we elkaar snapten, dan besef ik me dat dat toen al een hele bijzondere klik was.’ Zowel Kevin als Marleen zijn op zoek naar een serieuze relatie en daar zijn ze open over naar elkaar. Na zeven dates stelt Kevin de grote vraag. ‘Ik twijfelde toen nog best wel,’ vertelt Marleen, ‘ik kon niet geloven dat iemand echt zo goed met mij matchte. Maar ik wist: als ik nu geen ja zeg, ben ik hem kwijt dus ik ging het avontuur aan.’ Voor Kevin was die twijfel er niet: ‘Marleen vond het gek dat ik zo snel overtuigd kon raken, maar dat is gewoon hoe ik ben. Als ik iets wil, dan ga ik er ook vol voor.’  

Relatietest
Al vroeg in de relatie moest Kevin voor zijn werk een aantal maanden naar het buitenland: een echte relatietest. Kevin: ‘Dat was heel onwerkelijk. Ik was al vaker weg geweest maar nog nooit terwijl ik zo gecommit was aan iemand. Gelukkig zijn we die tijd goed doorgekomen. We hadden goede communicatie over wanneer ik wel of niet bereikbaar was en ook tijdens die periode hebben we hele goede gesprekken gehad.’

Relatietest geslaagd dus want dit voorjaar is het stel getrouwd. Ze zouden Roots dus zeker aan anderen aanraden. Marleen: ‘Ik zou tegen iedereen willen zeggen: gewoon doen! Je hebt niks te verliezen en je hebt altijd zelf de controle of je wel of niet met iemand afspreekt. Wees daarin ook eerlijk naar de ander. Als je een date toch niet ziet zitten, zeg dat dan. Daar hebben jullie allebei uiteindelijk het meest aan.’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook