Ga terug

Vanaf de eerste date hadden Anne (33) en David (34) het leuk samen, maar ze hadden geen haast om van hun contact verkering te maken. Uit een rustig opgebouwde vriendschap volgde een relatie en uit een relatie volgde een huwelijk. Inmiddels zijn Anne en David een vers getrouwd stel!

David hoorde via zijn broer over Roots. Hij was meteen fan: ‘Ik vond het top dat ik geen hele profieltekst hoefde te schrijven want ik vind het vreselijk om in woorden te vangen wie ik ben.’ Hij was al een tijdje actief op Roots toen hij Anne tegenkwam. Zij zat toen pas twee weken op de website. ‘Ik had David al eerder gezien maar ik was beetje een schijterd en durfde geen contact te leggen. Ik vond het leuk dat hij basisschoolmeester was en muzikaal bezig was.’ Toen David haar een like gaf durfde Anne er toch voor te gaan. Per ongeluk verstuurde ze haar berichtje twee keer: ‘David reageerde daar grappig op. Hij zei: wat leuk om twee keer van je te horen. Toen was het ijs wel gebroken.’

Er volgde wat chat-contact maar zowel Anne als David ontmoetten elkaar liever in het echt om te zien of er meer in zat. Op de eerste date spraken ze af in een café. ‘Ik drink thuis graag jasmijnthee dus toen Anne jasmijnthee bestelde dacht ik: dat wil ik ook’, vertelt David. Anne was onder de indruk: ‘Ik dacht: nice! Een jongen die jasmijnthee drinkt.’ Er bleken naast de thee nog meer raakvlakken te zijn en dus spraken Anne en David voor een tweede keer af.

Voor die tweede date stelde Anne voor om te gaan wandelen. David: ‘Ik vind wandelen heerlijk maar Anne liet me 9 kilometer lopen op die date. Dat is voor mijn gevoel geen wandeling, dat is een avondvierdaagse!’ Desondanks was de date weer een succes. Niet lang daarna brak de pandemie uit en kwam hun contact in een stroomversnelling: Anne: ‘Ik had daarvoor altijd hele volle weekenden en dat viel allemaal weg. Toen konden we opeens heel regelmatig afspreken.’

Maandenlang waren Anne en David regelmatig bij elkaar maar of ze nou verkering hadden lieten ze in het midden. David: ‘Dat past ook wel bij onze karakters. We wisten van elkaar dat we elkaar leuk vonden maar hadden dat nog niet echt geuit. Dat was wat wij nodig hadden zodat we elkaar rustig konden leren kennen.’ Een jaar na hun eerste date, februari 2021, kregen ze pas verkering maar inmiddels kijken ze daar wel anders naar. ‘In september nam ik David mee naar een Zoom-pubquiz met mijn familie en later hebben we dat met terugwerkende kracht tot onze verkeringsdatum benoemd’, vertelt Anne.

Inmiddels draaien ze niet meer om de hete brij heen en zijn ze zelfs getrouwd. Voor het aanzoek had David eten gemaakt en kaarsjes neergezet in de vorm van een hart. ‘Toen Anne binnenkwam stelde ik de magische vraag: wil je eerst eten of wil je dat ik eerst de vraag stel?’, vertelt David lachend. Anne lacht met hem mee: ‘Ik heb eerst ‘Ja!’ gezegd en daarna hebben we heerlijk gegeten.’

Ontdek zelf de voordelen van Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook