Ga terug

Miranda (46) en Freek (51) leerden elkaar kennen op Roots en hadden vanaf hun eerste ontmoeting een bijzondere klik. Ze hadden maar twee dates nodig om te weten: dit is het. Daar zijn ze nooit van teruggekomen want inmiddels zijn ze samen in het huwelijksbootje gestapt. 

Na haar scheiding zat Miranda af en toe voor een korte periode op Roots. In april vorig jaar zag ze Freeks profiel voorbij komen maar hij woonde naar haar mening te ver weg. ‘Op een gegeven moment heb ik mijn zoekgebied uitgebreid, daar viel Freek onder. Toen besloot ik hem een berichtje te sturen’, vertelt Miranda.

Freek koos voor Roots omdat hij het belangrijk vond om een christelijke partner te vinden. Toen hij het bericht van Miranda zag, reageerde hij direct. ‘Ik moest nog snel een abonnement afsluiten maar ik was heel benieuwd naar het bericht’, zegt Freek. Diezelfde avond belt het stel elkaar op en een paar dagen later hebben ze de eerste date. 

Thuisgebracht
Die eerste date werd een wandeling. Freek: ‘Ik had niks voorbereid, ik dacht ik ga er gewoon blind in. Blind werd het zeker want ik was zo aan het luisteren naar Miranda dat ik niet meer heb opgelet waar we liepen en we een beetje de weg kwijtraakten.’ De hele middag brengt het stel met elkaar door en wanneer Miranda echt weg moet om haar trein te halen besluit Freek haar even thuis te brengen. ‘Dat was best een stuk verder rijden maar ik dacht: ik doe het gewoon.’

‘Na die date wilden we het meteen verder uitzoeken, we hadden zo’n klik met elkaar’, vertelt Miranda. Freek is zorgzaam en daar had Miranda behoefte aan. ‘Op zijn profiel schreef hij ook dat je best een rugzak mag hebben want van die levenslessen leer je als mens. Dat vond ik geruststellend.’ 

Ontzettend verliefd
Binnen een week volgde de tweede date. Na nog een dag met elkaar doorgebracht te hebben wist het stel: we zijn verliefd. ‘Toen ik dat aan een vriendin vertelde zei ze: hoe kan je dat nou weten?’, vertelt Miranda. ‘Bij een ander zou ik het ook wat snel vinden maar ik wíst het gewoon.’ Freek: ‘Het klikte zo goed. Ik dacht: als dit het niet is, dan hoef ik ook niet meer verder te zoeken.’

Dat ze elkaar via een datingsite hebben leren kennen heeft naar hun idee geholpen om zo snel een keus voor elkaar te kunnen maken. Miranda: ‘Het is juist een hele directe manier van kennismaken. Je begint gelijk aan serieuzere gesprekken dan met iemand die je in de wandelgangen ontmoet. Natuurlijk moet je wel geluk hebben maar je kan dus echt de liefde vinden op het internet.’

In het voorjaar van 2023 is het stel getrouwd. Ze hadden het al langer over serieuze stappen met elkaar, maar het besluit om op zijn knieën te gaan maakte Freek vrij spontaan. ‘Miranda zou bij mij langskomen op vrijdagmiddag. Ik had boodschappen gedaan maar ik had een heel onrustig gevoel. Alsof ik nog iets moest afmaken, het voelde echt alsof ik gestuurd werd. Toen ben ik terug gereden en heb ik een verlovingsring gekocht. Toen ze bij mij aankwam ben ik op mijn knieën gegaan.’

Miranda en Freek zijn blij dat ze van Roots gebruik hebben gemaakt. Nog een laatste tip: ‘Je moet wel durven. Durf een eerste stap te zetten’, zegt Miranda. ‘Dat was ook niks voor mij maar ik heb het wel gedaan en wat ben ik daar nu blij mee!’

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook