Ga terug

Siep (27) en Nienke (26) vonden elkaar op Roots. Na voorzichtig online contact volgden succesvolle dates en uiteindelijk een spectaculaire verloving. 

Siep en Nienke vonden het allebei belangrijk om een christelijke partner te vinden die het liefst ook nog in Friesland woont. Roots bood uitkomst voor dat specifieke wensenlijstje. Al snel na zijn aanmelding kwam Siep Nienke tegen. Nienke was voor Siep ‘een heel leuk meisje’ dat ook nog eens in Friesland woonde. 

Voorzichtige aanpak

Ondanks zijn interesse pakte Siep het voorzichtig aan. Hij likete een foto op Nienke’s profiel en zij likete terug. ‘Toen vond ik het nog steeds een beetje spannend dus ik likete weer een foto terug’, vertelt Siep. Nienke had behoefte aan een meer directe aanpak: ‘Ik dacht: als we blijven liken kom ik niks te weten. Daarom stuurde ik hem een berichtje.’ 

Een aantal weken na dat berichtje volgde een eerste date met koffie en een wandeling. Siep vertrok die middag met een goed gevoel: ‘Ik was vooral heel nieuwsgierig naar wat zou volgen. Ik had echt het gevoel dat we nog lang niet uitgepraat waren.’ Nienke bleef er iets rustiger onder: ‘Ik was er met weinig verwachtingen ingegaan zodat ik ook niet teleurgesteld zou raken. Die eerste date was heel gezellig maar voor verliefdheid had ik meer tijd nodig.’ 

Stinkend bij de schoonouders 

Na een paar dates sloeg de vonk over. Op een warme zomerdag ging het stel zwemmen in een natuurplas. ‘Die middag vroeg ik Nienke hoe ze over ons dacht. Toen besloten we dat het officieel een relatie was. Die avond zijn we direct bij mijn familie langs geweest.’ Een vuurdoop voor Nienke: ‘Ik was heel zenuwachtig. Mijn haar was nog nat en ik stonk van het natuurwater. Ik zat daar dus niet echt op mijn best.’ 

Maar die eerste indruk heeft niks uitgemaakt want een jaar later volgde een verloving voor het stel. Dat wilde Siep groots aanpakken met een verrassing in een natuurgebied bij Bakkeveen. ‘We zouden samen gaan picknicken’, vertelt Nienke. ‘Vantevoren aten we bij mijn ouders en Siep was hartstikke zenuwachtig. Hij at niks en hij gedroeg zich zo vreemd dat ik zei: ‘Wij gaan wel een andere keer picknicken.’ 

Siep gaf niet op en nam Nienke toch mee naar Bakkeveen. Tijdens hun wandeling kwam er opeens een drone uit de lucht met daaraan een verlovingsring. ‘Nienke’s broertje bestuurde de drone en heeft daarmee ook alles gefilmd, we hebben er dus prachtige beelden van’, vertelt Siep trots. 

Siep en Nienke zijn gelukkig getrouwd. Voor hen heeft Roots veel moois gebracht. ‘Zeker als je het als christen belangrijk vindt om een andere christen te ontmoeten raden wij Roots aan.’ Nienke: ‘Ik had nooit gedacht dat ik zou trouwen met iemand die ik heb leren kennen op een datingsite maar het is dus echt mogelijk!’ 

Vind ook jouw liefde op Roots

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

Lees ook