Ga terug

In het voorjaar gaat alles weer fijn en vrolijk bloeien. De bloesem die beeldschoon de straten versiert, de vogeltjes die vervelend vrolijk al om 5 uur ’s ochtends beginnen met hun paringsdansjes en de vele andere zoogdieren die zich in deze tijd van het jaar lustig voortplanten. Misschien lijkt het wel alsof alles en iedereen ineens dolgelukkig is en de wereld één grote romantische plek is.

Hoe graag ik het ook zou willen: niet iedereen is gelukkig in de liefde. Niet alleen kom ik stellen tegen die de liefde in hun relatie kwijt zijn, ook kom ik veel singles tegen die juist heel hard op zoek zijn naar de liefde. Liefde is ontzettend mooi – maar het kan ook ontzettend veel pijn doen. Ook goed om daar eens bij stil te staan in dit ontluikende voorjaar.En daarom: speciaal voor alle, al dan niet gelukkige, singles van Nederland een paar tips om de energieke kloekheid van het voorjaar dit jaar eens liefdevol te benutten!

Je mag balen dat het voorjaar is en dat jij je niet zo gelukkig voelt als al het andere (schijnbaar) om je heen
Veel singles vinden van zichzelf dat ze alleen maar happy single mogen zijn. Maar wist je dat het heel natuurlijk is dat je verlangt naar verbinding met iemand? Het zit in onze genen om ons te willen verbinden. Je bent niet zielig of wanhopig als je naar een relatie verlangt. Doe jezelf niet stoerder voor dan je bent. Het is beter om voor jezelf toe te geven: ‘ja ik verlang naar een relatie!’ dan dat je nep-stoer gaat zitten kniezen en doen alsof het je allemaal niets doet.

Voel je kriebels? Neem het risico!
Veel stellen zouden willen dat ze het gevoel van vroeger weer eens terug kregen. De heerlijke kriebels in je buik als je iemand Heel Erg Leuk vindt..! Als je heimelijk verliefd op iemand bent (en die ander weet het nog niet), neem de positieve energie van het voorjaar dan eens diep in je op, trek je stoute schoenen aan en zet die stap. Stuur een vrijpostig mailtje, een voorzichtig maar ontwapenend appje en vraag de persoon in kwestie mee uit! Nee heb je, ja kun je krijgen…

Gebruik de op handen zijnde zomer als een stok achter de deur
Je kunt natuurlijk gaan zitten balen dat je ook dit jaar wéér alleen bent. Ik weet dat dat heel zwaar is voor singles. En verliefdheid laat zich ook niet zo regisseren dat je morgen ineens verliefd wordt. Maar je kunt jezelf wel in situaties brengen waar je nieuwe mensen ontmoet. Want laten we wel wezen: om verliefd te worden is er wel een ander nodig. Dus: schrijf je in op een datingsite, ga naar een single-event of sluit je aan bij een vereniging. Zie het niet als een wanhopige poging om per se de ware tegen te moeten komen, maar zie het als een kans voor anderen om jou te kunnen leren kennen ;-).

Geniet van je vrijheid (nu het nog kan)
Niet dat ik niet gelukkig ben met mijn man en kinderschare, maar lieve singles: geniet ook even lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht.

Ik hou van mij
If you aren’t happy being single, you’lll never be happy in a relationship. Oftewel: hou ook van jezelf. (En voor de niet-singles die dit ook lezen: dat geldt ook voor jullie!)

Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’. Ik citeer een paar regels:
Ik hou van… mij hoor je nooit zingen,
ik hou van mij, wordt nooit gezegd…
Ik hou van mij, want ik ben te vertrouwen,
ik hou van mij, van mij kan ik op aan…
Dat ‘hou van een ander’, dat heb jij alleen maar nodig,
omdat je niet genoeg kan houden van jezelf.
Hou van jou joh, maak de ander overbodig.
Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.
Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.
Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.
Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,
als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

Meer dan 20.000 christelijke singles gingen je voor!

Ontmoet christelijke singles bij jou in de buurt

♥ Start vandaag jouw avontuur!

En voor alle gelukkigen in de liefde: ik wens jullie een fijn voorjaar. Zet de liefde weer even op scherp en ga dit jaar nog meer in elkaar investeren. Vier je liefde en vergeet nooit dat het niet vanzelfsprekend is om iemand te hebben waar je van houdt – en die jou het uitzonderlijke voorrecht heeft gegeven ook van jou te houden.

Over de auteur
Cocky Drost is relatiecoach en ziet het als haar missie om mensen te inspireren bij het aangaan, opbouwen en onderhouden van een duurzame relatie.

Lees ook

Succesverhaal met een aanzoek: ‘Wil je eerst eten of wil je dat ik eerst de vraag stel?’

Lees verder

Datingsite-etiquette: met deze 5 regels heb je succes op ROOTS dating  

Lees verder

Succesverhaal Kimberley & Ivar: ‘Zo’n klik had ik nog nooit gehad’

Lees verder