Ga terug

Bij ROOTS doen we er alles aan om te voorkomen dat er nepprofielen op de site staan. Dit doen we door alle nieuwe profielen en updates handmatig te controleren en goed te keuren voordat ze online komen. Op die manier voorkomen we dat mensen met verkeerde intenties het verpesten voor christelijke singles die oprecht op zoek zijn naar een duurzame relatie.

Let op!

Ze bestaan echt, mensen die misbruik proberen te maken van singles op een datingsite. Deze mensen worden ook wel scammers genoemd. Scammers maken nepprofielen aan waarbij zij actief contact maken met singles. Ze zijn complimenteus en bijzonder geïnteresseerd in iemands privéleven. Na verloop van tijd vertelt de scammer een zielig verhaal, waarna wordt gevraagd of hij/zij geld mag ‘lenen’. Om deze oplichterij van nepprofielen tegen te gaan, controleren wij handmatig alle nieuwe profielen en updates. Op deze manier willen we voorkomen dat mensen met verkeerde intenties voeten aan de grond krijgen op de site.

Hoewel wij er alles aan doen om deze mensen geen ruimte te geven, kan het gebeuren dat iemand door de controle heen glipt. Wees niet te angstig, maar gebruik gewoon je gezonde verstand.

Let daarbij op de volgende dingen:

  • Iemand vraagt direct naar je privégegevens;
  • Je krijgt uitgebreide vragen over je financiële situatie;
  • Het lijkt allemaal een beetje te mooi om waar te zijn;
  • Je heb het idee dat de teksten vertaald zijn door Google Translate;
  • Hij of zij oefent druk uit voor een volgend contactmoment;
  • De berichten die je krijgt staan vol met grote beloften zonder dat je elkaar hebt ontmoet.

Nogmaals, het is niet nodig om heel angstig te zijn, alle profielen worden gecheckt. Heb je het idee dat wij iets over het hoofd gezien hebben? Neem contact op met info@rootsdating.nl, zodat wij uit kunnen zoeken wat er aan de hand is!

Zo houden we online daten samen veilig!

Lees ook